PROIECT: „O șansă pentru viitorul tău”

La Școala Generală Ceauru

acțiuni de orientare profesională

     Şcoala Generală Ceauru a organizat la data de 10 decembrie 2010 proiectul educațional ”O șansă pentru viitorul tău” în colaborare cu Fundația Cultural-Științifică ”General Gheorghe Magheru”, Asociația PROVERTICAL, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, Colegiul Tehnic Nr 2 și Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”. Acțiunea a antrenat participarea a peste 120 de elevi de clasa a VIII-a și părinții acestora din toate școlile din comuna Bălești.

     În cadrul Festivalului Național al Șanselor Tale, Școala Generală Ceauru a organizat în perioada 6-12  decembrie 2010 proiectul educațional ”O șansă pentru viitorul tău” în colaborare cu Fundația Cultural-Științifică ”General Gheorghe Magheru”, Asociația PROVERTICAL, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, Colegiul Tehnic Nr 2, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” și Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”. Acțiunea a antrenat participarea a peste 120 de elevi de clasa a VIII-a și părinții acestora din toate școlile din comuna Bălești.

     Activitățile au presupus ședințe cu părinții și elevii la fiecare clasă a VIII-a de la școala gazdă dar și întâlniri cu reprezentanții mai multor licee unde de regulă merg elevii de la Școala Generală Ceauru. Profesorul Cornel Șomâcu, directorul acestei unități școlare, ne-a declarat: ”Ne-am propus în acest an o acțiune complexă în cadrul Festivalului Național al Șanselor Tale, părinții și elevii celor patru clase a VIII-a să se întâlnească direct cu reprezentanții unor licee foarte importante, unde de regulă optează elevii noștri. Am rugat oaspeții ce ne-au vizitat școala să aducă la întâlnire și foști elevi de la noi care să împărtășească din experiența lor în aceste licee. Ne-am bucurat să constatăm că cei mai buni elevi de la noi continuă să aibă rezultate școlare foarte bune iar din școala noastră pleacă foarte bine pregătiți.”

     Proiectul educațional județean ”O șansă pentru viitorul tău” a fost coordonat de profesorii Cornel Șomâcu și Anamaria Berca și a implicat și alte cadre didactice de la școlile partenere: prof. Codruța Bâzocu-Colegiul Tehnic Nr 2 Târgu-Jiu, prof. Ofelia Claudia Tulpan-CNET, prof. Marius Buzera-Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” și prof. Dorin Tașcău-CNTV. Activitățile au implicat participarea ISJ Gorj, inspector Ion Elena, și CCD Gorj, inspector Monica Suciu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s