MÂINE SĂ FIM MAI BUNI CA AZI

 

MOTO:  „Creează ca un zeu, poruncește ca un  rege, muncește ca un rob!” (CONSTANTIN BRÂNCUȘI)

 

VIZIUNEA ŞCOLII

Școala Gimnazială  ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești va fi și în secolul XXI în slujba comunității, având capacitatea de a funcționa ca o structură eficientă  și echitabilă pentru toate categoriile de copiii din comuna Bălești și de a asigura progresul tuturor elevilor săi.Țelul nostru este să ne menţinem prestigiul de unitate şcolară de referinţă integrată nevoilor sociale ale comunității, care să realizeze pregătirea astăzi pentru viitorul de mâine al unor  generaţii de tineri activi şi creativi, cu gândire flexibilă, cu abilităţi de comunicare interculturală şi cu competenţe antreprenoriale care să contribuie la integrarea cu succes în viaţa comunităţii şi la opţiunea învăţării pe tot parcursul vieţii.

 

MISIUNEA ŞCOLII

Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” își propune să asigure un climat propice acordării șanselor egale tuturor copiilor indiferent de etnie, să ofere un mediu adecvat atât dezvoltării personale a elevilor cât și promovării educației interculturale și multiculturale.

Îmbinând politicile educaționale cu tradițiile învățământului gorjean, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” urmărește să asigure premisele necesare dezvoltării unui sistem de învățământ modern, de calitate, deschis, axat pe promovarea valențelor democrației europene.

ŢINTE STRATEGICE

  1. Reforma şi personalizarea procesului instructiv-educativ;
  2. Creşterea calităţii fluxurilor de elevi şi asigurarea finalităţilor educaţionale;

      3. Îmbunătăţirea standardelor de performanţă a resurselor umane şi a managementului şcolar;

        4. Ameliorarea şi modernizarea bazei tehnico-materiale şi generalizarea accesului la informatia electronică;

         5. Adaptarea ofertei de educaţionale;

         6. Optimizarea relaţiilor intersistemice, comunitare şi internaţionale.

          7. Realizarea unei şcoli incluzive prin adoptarea strategiilor de personalizare a procesului instructiv-educativ, prevenirea eşecului şcolar şi includerea tuturor elevilor într-o formă superioară de şcolarizare.


Lasă un comentariu

Tendințe