Let`s Do It, Romania: 200 de participanți la Școala Generală Ceauru

Elevii Școlii Generale Ceauru au participat și anul trecut la activitatea de curățenie națională, proiect realizat în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Bălești. Au participat atunci circa 250 de elevi și cadre didactice.

Cifrele generale ale proiectului arată că peste 200 000 de voluntari au participat la curățenia de pe 25 septembrie, din toate cele 41 de județe ale țării, și au strâns peste 550.000 de saci de deșeuri.  Pe partea de organizare, 5 autorități centrale și peste 2.000 de autorități locale au fost implicate pe parcursul proiectului, împreună cu 1289 organizatori la nivel național (60 organizatori naționali, 21 coordonatori regionali, 84 organizatori județeni și 1145 organizatori locali). Au fost implicati peste 294 parteneri de logistică (salubrizare, valorificare si depozitare), peste 350 companii și peste 255 ONG-uri.

Noutatea principala din acest an este reprezentata de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe “zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare (numite si griduri). Fiecare voluntar care se inscrie pentru cartare isi va alege zone de cartare proprii, iar raportarea se va face incarcand pe intranetul proiectului informatiile de pe teren. Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judet, dar si alocarea resurselor in zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deseurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curatenie. Harta Deseurilor va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din Romania, util pentru autoritati si organizatori.

La nivel national, “Let`s Do It, Romania!” își propune să depășească recordul stabilit anul trecut și să mobilizeze 500 000 de voluntari în ziua de 24 septembrie.

Comunitatea “Let`s Do It, World!” este susținută oficial de Parlamentul European, 406 membri au semnat Declaratia Nr. 3/2011, prin care își oferă suportul pentru LDIW și vor cere Comisiei Europene îmbunătățirea legislatiei UE cu privire la managementul deseurilor.

În afara obiectivului evident, curățarea țării de deseuri, proiectul are si o importanta componenta de educare si responsabilizare a populatiei, in ceea ce priveste grija fata de mediul inconjurator.

“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Românie curată.

La nivelul comunei Bălești acțiunea totalizează circa 200 de elevi repartizați în trei puncte.

Revenim cu amănunte!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s