Singura școală din Gorj cu filme ASTRA FILM JUNIOR

_DSC0044Săptămâna viitoare începe ”Școala Altfel”, în care elevii vor fi implicați în activități extracurriculare și extrascolare. Astra Film Junior anunță că 20.000 de elevi și profesori vor viziona filme documentare care “creează un spațiu de gândire și dezbatere, care momentan lipsește din curricula oficială a școlilor din România”. În funcție de nivelul de învățământ, copiii vor vedea documentare precum Facebook Follies, Drumul spre școală (a obținut premiul Cesar în 2014 pentru cel mai bun film documentar) sau episoade din Școala Discovery. Circa 400 de elevi din Ceauru vor urmări filmele ASTRA FILM.

Astra Film anunță că în parteneriat cu Institutul Francez din România și cu Ministerul Educației, organizează o serie de proiecții de documentare pentru elevi și profesori, în perioada 6 – 10 aprilie 2015. Caravana se va desfășura în 23 de localități si face parte din programul național ”Școala Altfel”. Filmele se adresează elevilor cu vârste de la 6 până la 18 ani, potrivit organizatorilor.

Lista filmelor documentare care vor fi proiectate in Saptamana ”Scoala Altfel”: Facebook Follies, Acasa, Județul Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei, Drumul spre școala (premiul Cesar in 2014 pentru cel mai bun film documentar) sau epsioade din seriile Hai să ne jucam!, Hai sa dansăm!, Iubesc muzica! si Școala Discovery.

Printre localitățile  în care Astra Film Junior va organiza aceste proiectii: Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Baia Mare, Ramnicu Valcea si Ceauru, județul Gorj.

Dumitru Budrala, directorul fondator al Astra Film Festival, sustine ca Astra Film Junior “este un program educativ necesar, dar prietenos, unde elevii invata distrându-se. Exista oare un moment mai bun decât copilaria pentru a-ti deschide spiritul si a accepta diversitatea? Ne bucura foarte tare ca cererea la nivel national este in crestere de la un an la altul. In cadrul programului Scoala Altfel, organizat la nivel national, Astra Film Junior inregistreaza un nou record: 20.000 de spectatori.

Astra Film Junior este un festival dedicat copiilor de toate varstele si cadrelor didactice, initiat in 2009. Pana in prezent, 60.000 de elevi si profesori din toata tara au vizionat documentare prin acest festival.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s