Sărbătoare de Halloween la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș”

 

       Peste 250  de elevi și părinți au sărbătorit Halloween-ul la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru și structurile sale din Bălești și Cornești. Halloween  se  sărbătorește  în fiecare an în lumea întreagă pe data de 31 octombrie . Este o sărbătoare  ale cărei origini datează de mii de ani având influențe din mai multe culturi romană,celtică,creștină.Termenul Halloween vine din limba engleza de la “All-hallow-even “,care este ajunul Zilei Tuturor Sfinților.

Potrivit doamnei profesoare Gabriela Hortopan, specific pentru Halloween este dovleacul cioplit ,care reprezintă lanterna lui Jack.În această zi de sărbatoare copiii se îmbracă în diferite costume și colindă de la o casă la alta strigând “Trick or treat!”(ne dati sau nu ne dați)ca o amenințare că dacă nu li se dă dulciuri,persoanei colindate  i se va juca o farsă.Gazdele sunt pregătite cu o mulțime de dulciuri pentru colindători: biscuiți,mere învelite în  caramel, ciocolată,bomboane,prăjituri.Cu ocazia acestei sărbatori,  catedra de limba engleză,  sub coordonarea  profesoarei Gabriela Hortopan    a organizat  la Școala Gimnazială “Antonie Mogos” proiectul didactic “Halloween Party”. Elevii au participat la diferite probe specifice sărbătorii de Halloween, s-au  îmbrăcat  în diferite costume: lilieci,vampiri,spirite ale nopții,prințese etc. și au  demonstrat  talentul artistic al fiecăruia  în interpretarea unor personaje  conform cu   costumația  pe care a purtat-o fiecare.În final,  toți concurenții au  primit  premii ce au constat în diplome, reviste și dulciuri.  Pentru a sublinia specificul sărbătorii de Halloween au primit dulciuri  toți cei prezenți în  sală.

 

DSC00018 DSC00026 DSC00028 DSC00032 DSC00040 DSC00044 DSC00061 DSC00068 DSC00073 DSC00075 DSC00081 DSC00084 DSC00094 DSC00096 DSC00099 DSC00104 DSC00108 DSC00119 DSC00125 DSC00133 DSC00135 DSC00142

 

Activități:

Activitatea 1

Prezentarea costumelor copiilor ,pe muzica creepy si dans inlantuit. Elevii isi spun rolurile personajelor de Halloween.

 

Activitatea 2

Infasurarea mumiei –Mummy wraping

Fiecare clasa participanta are o echipa formata din 7 elevi. Fiecare echipa trebuie sa infasoare elevul desemnat ,astfel incat sa semene cu o mumie.Echipa castigatoare va fi cea care a realizat cea mai reusita mumie in 4 minute.

 

Activitatea 3

Proba de degustare- Say what you taste

Un reprezentant de la fiecare echipa va fi legat la ochi si i se va da sa guste diferite alimente.

Se va rosti in limba engleza alimentul respectiv.

 

Activitatea 4

Dansul marionetei- Puppy dance

Elevii vor avea cate o papusa marioneta pe care o vor coordona sa danseze .Va avea punctaj maxim cel mai sincronizat dans.

Activitatea 5

Culesul merelor din apa-Bobbing apples

Elevii de la fiecare echipa vor extrage pe rand cate un bilet dintr-un bol si vor trebui sa mimeze un personaj,o actiune,un proverb thematic sarbatorii,iar cei din echipa lui vor trebui sa ghiceasca .(doua incercari), 3 probe de mima pentru fiecare echipa.

 

Activitatea 6

The lanterns presentations-Prezentarea lanternelor realizate din dovleac ,de catre fiecare echipa ,si a legendei legata de confectionarea lor traditionala de Halloween.

 

Activitatea 7

Concurs de dans-Dancing contest

Fiecare clasa va avea un dans pregatit.

 

Activitatea 8

Se va desemna echipa castigatoare. Fiecare echipa va primi diploma de premiere sau diploma de participare.In continuare se vor invita toti elevii la dans si vor primi dulciuri toti cei prezenti in sala.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s