ASTRA FILM JUNIOR din nou la Băleşti în 2016

 

 

afis-afj-on-tour-ceauru-161Singura unitate școlară din Gorj care are parteneriat cu Astra Film Sibiu pentru anul 2016 este Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești. Circa 400 de elevi ai acestei școli vor viziona producțiile ASTRA FILM în perioada 18-22 aprilie 2016.

Cel mai îndrăgit eveniment de cinema a elevilor și profesorilor, Astra Film Junior la Şcoala Altfel, ajuns la a 7-a ediție, este accesibil și elevilor de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-bălești. Elevii din ziua de azi consumă zilnic mult mai mult conținut audiovizual decât texte, fie pe televizor sau calculator, fie pe telefonul mobil. Curricula școlară este concepută de pe vremea când principalul mediu de transmitere a informațiilor era textul. Aceasta pune accentul pe pregătirea elevilor focusându-se pe înțelegerea textelor, și nu a fost completată și adaptată pe cerința înțelegerii filmului, a limbajului audiovizual.

Există o directivă din partea Uniunii Europene, care va deveni obligatorie și în România, prin care se introduce subiectul EDUCAȚIA CINEMATOGRAFICA și EDUCAȚIA MEDIA în curicula școlară. Scopul este ca elevii să fie familiarizați cu vizionarea filmelor în regim de cinema, să învețe să descifreze limbajul vizual, să înțeleagă felul în care acestea sunt produse. Astra Film din Sibiu de-a lungul a două decenii de existență, dar mai ales de când a lansat programul special Astra Film Junior, vine în ajutorul profesorilor oferind o activitate extrașcolară în domeniul educației de cinema și media cu un program diversificat pe gustul și cerințele grupurilor de vârste. Ediția din acest an vine cu noutatea materialelor didactice pregătite pentru fiecare program în parte. 6 + Filmele prezentate pentru școala primară cuprind episoade din serialele Hai să ne jucăm! (Diego din Brazilia, Pierre din Belgia și Jurre din Olanda), Hai să dansăm! (Fabiana din Italia) și Iubesc muzica! (Renson și tobele conga, Kurt și muzica rock, Marc-André și acordeonul său, Eline și vioara tradițională, Paola și flautul ei, Lasso și balafonul său, Stavros și lira pontică, Mohamed și daful său, Tangun și flautul său, Wirag și xilofonul său, Duquan cântă muzică gospel, Kate și orchestra ei). Activitatea de la clasă, propusă după vizionare, așa cum reiese din materialele didactice prezentate, va fi ca elevii să identifice, să discute, și să deseneze secvențele cheie dintr-un film pe formatul unei benzi desenate. 10 + La această ediție propunem un program de sine stătător pentru elevii de gimnaziu cu filmele: Noi suntem băieți, Andrew cu tobe și trompete, Butoiul Activitatea de la clasă, propusă după vizionare, așa cum reiese din materialele didactice, va fi pe de o parte o discuție la ora de dirigenție pe tema PRIETENIEI, pe de altă parte, activități în care să identifice secvențele cheie din film care sunt legate de prietenie, și să confecționeze o bandă desenată comună despre filmul vizionat.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s