Desfăşurate în 22 aprilie a.c., SIMPOZIONUL NAȚIONAL,,TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE”/CONCURS REGIONAL ,,FANTEZII PASCALE” au atras o participare selectă şi numeroasă din judeţ şi din ţară. Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” a avut ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Asociaţia ŞCOALA GORJEANĂ.
Manifestările organizate de Școala Gimnazială ,,Antonie Mogoș” Ceauru,au avut ca temă principală un motiv religios din sfera Sărbătorilor de Paște,cât și traditii și obiceiuri legate de Sărbătorile Pascale.
Scopul acestui proiect a fost să dezvolte interesul pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice sărbătorilor de Paște.Activitățile s-au adresat cadrelor didactice,preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și gimnazial.
Activităţile proiectului s-au desfăşurat conform Calendarului de acţiuni:
Activitatea nr 1 „SĂ NE ORGANIZĂM!”-LANSAREA OFICIALĂ A PROIECTULUI –FEBRUARIE 2016
Activitatea nr 2 „DORIM SĂ FII CU NOI!” –FEBRUARIE 2016
Pentru popularizarea proiectului s-a lansat un anunț ce a cuprins regulamentul și fișa de înscriere.S-a încheiat un protocol de parteneriat cu școlile implicate în organizarea și desfășurarea activităților
Activitatea nr 3 PRIMIREA MATERIALELOR MARTIE –APRILIE 2016
Lucrările înscrise în concurs au fost jurizate de către organizatorii și partenerii concursului
Activitatea nr 4 NE PREGĂTIM DE EXPOZIȚIE- APRILIE 2016
S-a pregătit sala de expoziție.Au fost amplasate panouri și expuse lucrările.
Activitatea nr 5 VERNISAJUL EXPOZITIEI 22 APRILIE 2016
Lucrările primite în concurs au fost jurizate de către organizatori și parteneri.
Activitatea nr 6 SIMPOZION „TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE” 22 APRILIE 2016
În cadrul manifestărilor a avut loc o sesiune de comunicări susținută de organizatorii Simpozionului.Concursul Regional a cuprins trei secțiuni pentru elevi : pictură/colaj,felicitări/ decorațiuni de Paște,creații literare.
Au participat indirect,un număr de 86 cadre didactice din județele Gorj,Argeș, Vîlcea,Mureș,Galați,Suceava,Cluj,Dolj,București.Cadrele didactice participante la simpozion au coordonat grupuri de câte trei elevi la concurs.Astfel,au participat la cele trei secțiuni ale concursului un număr de 61 preșcolari,104 elevi din clasele I-IV și 44 elevi clasele V-VIII, 8 elevi clasele IX-XII.Lucrările au fost jurizate de către organizatorii concursului, acordându-se diplome pentru premiile I,II și III,precum și diplome de participare.
Activităţile stabilite în cadrul proiectului au fost monitorizate de către coordonatorii proiectului. S-au întocmit portofolii cu fotografii de la activităţile desfăşurate de către toţi realizatorii proiectului.
Acest proiect a avut ca ţintă directă copilul, informarea şi dezvoltarea potențialului creativ al acestuia.