SIMPOZIONUL NAȚIONAL,,TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE”/CONCURS REGIONAL ,,FANTEZII PASCALE” la Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş”

 

Cornesti 1 Cornesti 8 Cornesti 7 Cornesti 6 cornesti 5 Cornesti 4 Cornesti 3 Cornesti 2Desfăşurate în 22 aprilie a.c., SIMPOZIONUL NAȚIONAL,,TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE”/CONCURS REGIONAL ,,FANTEZII PASCALE” au atras o participare selectă şi numeroasă din judeţ şi din ţară. Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” a avut ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Asociaţia ŞCOALA GORJEANĂ.

 Manifestările organizate de Școala Gimnazială ,,Antonie Mogoș” Ceauru,au avut ca temă principală un motiv religios din sfera Sărbătorilor de Paște,cât și traditii și obiceiuri legate de Sărbătorile Pascale.

Scopul acestui proiect a fost să dezvolte interesul pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice sărbătorilor de Paște.Activitățile s-au adresat cadrelor didactice,preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Activităţile proiectului s-au desfăşurat conform Calendarului de acţiuni:

Activitatea nr 1 „SĂ NE ORGANIZĂM!”-LANSAREA OFICIALĂ A PROIECTULUI  –FEBRUARIE 2016

      Activitatea nr 2 „DORIM SĂ FII CU NOI!”FEBRUARIE 2016

Pentru popularizarea proiectului s-a lansat un anunț ce a cuprins regulamentul și fișa de înscriere.S-a încheiat un protocol de parteneriat cu școlile implicate în organizarea și desfășurarea activităților

     Activitatea nr 3 PRIMIREA MATERIALELOR MARTIE –APRILIE 2016

Lucrările înscrise în concurs au fost jurizate de către organizatorii și partenerii concursului

     Activitatea nr 4 NE PREGĂTIM DE EXPOZIȚIE- APRILIE 2016

S-a pregătit sala de expoziție.Au fost amplasate panouri și expuse  lucrările.

    Activitatea nr 5 VERNISAJUL EXPOZITIEI  22 APRILIE 2016

Lucrările primite în concurs au fost jurizate de către organizatori și parteneri.

Activitatea nr 6  SIMPOZION „TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE” 22 APRILIE      2016

În cadrul manifestărilor a avut loc o sesiune de comunicări susținută de organizatorii Simpozionului.Concursul Regional a cuprins trei secțiuni pentru elevi : pictură/colaj,felicitări/ decorațiuni de Paște,creații literare.

Au participat indirect,un număr de 86 cadre didactice din județele Gorj,Argeș, Vîlcea,Mureș,Galați,Suceava,Cluj,Dolj,București.Cadrele didactice participante la simpozion au coordonat grupuri de câte trei elevi la concurs.Astfel,au participat la cele trei secțiuni ale concursului un număr de 61 preșcolari,104 elevi din clasele I-IV și 44 elevi clasele V-VIII, 8 elevi clasele IX-XII.Lucrările au fost jurizate de către organizatorii concursului, acordându-se diplome pentru premiile I,II și III,precum și diplome de participare.

Activităţile stabilite în cadrul proiectului au fost monitorizate de către coordonatorii proiectului. S-au întocmit portofolii cu fotografii de la activităţile desfăşurate de către toţi realizatorii proiectului.

Acest proiect a avut ca ţintă directă copilul, informarea şi dezvoltarea potențialului creativ al acestuia.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s