Zilele Comunei Băleşti, ediţia a VIII-a, 6-8 septembrie 2016

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” au participat la activităţile legate de „Zilele Comunei Băleşti”, ediţia a X-a. Ca în fiecare an, şcoala noastră a fost unul dintre organizatorii manifestărilor alături de Primăria şi Consiliul Local Băleşti şi Căminul Cultural „Ion Teotoi”.

În ziua de 7 septembrie 2016, Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” a găzduit Simpozionul de istorie locală „EROII COMUNEI BĂLEŞTI ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL”, manifestare organizată în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice, filiala Gorj, Serviciul Judeţean Gorj al Arhivelor Naţionale, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Gorj, Asociaţia ŞCOALA GORJEANĂ ş.a. Evenimentele au fost dedicate centenarului intrării în război a României în august 1916.

În aceeaşi seară, Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” şi Căminul Cultural „Ion Teotoi” au organizat o nouă ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri „Zestrea gorjenilor”.

zile-1 zile-2 zile-3 zile-4 zile-5

zile-6 zile-0

 

Au prezentat comunicări cu acest prilej:

prof. dr. Gheorghe Nichifor, preşedinte SSIR Gorj

-prof. Ion Hobeanu, Serviciul Judeţean Gorj al Arhivelor Naţionale

-jr. Dan Cismaşu, Serviciul Judeţean Gorj al Arhivelor Naţionale

-prof. Cornel Şomîcu, prof. şcoala gazdă

-col(r) Valter Loga, preşedinte Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”

-prof. Ion Elena, Palatul Copiilor Târgu-Jiu

Manifestările au beneficiat de prezenţa primarului comunei Băleşti, jr. Mădălin Ungureanu. Cu acest prilej a fost realizat un supliment al publicaţiei „MONITORUL DE BĂLEŞTI” dedicat eroilor din comună din PRIMUL RĂZBOI MONDIAL. Participanţii au depus coroane de flori cu acest prilej la monumentul eroilor din Ceauru.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s