Elevii de la Bălești au participat la ecologizarea comunei

 

afis-refacut14 lets-1 lets-2 lets-3 lets-4200 de elevi de ciclul gimnazial și profesorii lor de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești au participat sâmbătă, 24 septembrie 2016, la acțiunea cu impact național ”Let’s do it, România!”. În urma unui parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Bălești, practic toată comuna a fost împânzită  de elevi, cadre didactice  și salariați ai Primăriei Bălești pentru curățenie.

Ziua Mondială a Curățeniei a fost marcată cum se cuvine la nivelul comunei Bălești. În frunte cu edilul, Mădălin Ungureanu, elevi, cadre didactice și salariați ai instituțiilor publice din comună, inclusiv consilieri locali, au trecut la curățenie atât pe străzile localității cât și pe cursurile de apă și alte zone unde nu ar trebui să existe  gunoaie. S-au strâns cantități importante de deșeuri deși concluzia participanților a fost că cetățenii sunt mai educați iar gunoaiele nu se mai pot găsi la tot pasul.

Primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, a declarat în exclusivitate pentru Revista ȘCOALA GORJEANĂ: ”Am marcat cum se cuvine la nivelul comunei Bălești Ziua Internațională a Curățeniei.Peste 300 de elevi, profesori, salariați ai Primăriei și unităților conexe și aleși locali și-au dat mâna la acțiunea de ecologizare în mai multe zone ale comunei. Țin să remarc colaborarea foarte bună care există între Primărie și Școala Gimnazială, un parteneriat care este în favoarea tuturor cetățenilor. O mențiune specială pentru locuitorii comunei care au înțeles în mare parte că trebuie păstrată curățenia într-o comună din spațiul european”, spune edilul Mădălin Ungureanu.

Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș”, spunea cu această ocazie: ”Proiectul educațional de Ziua Mondială a Curățeniei a presupus participarea unui număr mare de elevi și cadre didactice în diverse zone: Bălești, zona Jaleș și Cornești Noi. De asemenea, salariații Primăriei au acoperit multe din arterele rutiere ale comunei. Au participat 201 elevi și 21 cadre didactice la activitatea de ecologizare, gunoiul colectat cu acest prilej fiind preluat de firma de salubrizare din comună. Elevii care s-au remarcat cu acest prilej vor fi recompensați cu diplome de profesorii diriginți.”.

 

Redacția GRAIUL APELOR

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s