Proiect educațional județean UNIREA ROMÂNILOR

pro-1 pro-2 pro-3 pro-41-dec-grup 1-dec-grup-2 1-dec-grup-3 1-dec-tamasestiCa în fiecare an, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești a organizat în aceste zile un proiect educațional județean dedicat Zilei Naționale. Intitulat ”UNIREA ROMÂNILOR”, proiectul educațional a atras participarea a peste 300 de elevi și 20 de cadre didactice. Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Societatea de Științe Istorice Gorj, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Primăria și Consiliul Local Bălești, Palatul Copiilor Târgu-Jiu și Asociația ȘCOALA GORJEANĂ.

Proiectul educațional județean UNIREA ROMÂNILOR  a presupus un simpozion, o sesiune de referate, un concurs de cultură generală pe tematica istorică precizată, depunere de coroane de flori la cele 9 monumente ale eroilor din comuna Bălești, o excursie tematică la Casa Memorială ”Constantin Brâncuși” de la Hobița-Mânăstirea Tismana-Muzeul Tezaurului Tismana.

Potrivit coordonatorilor proiectului, profesorii Cornel Șomîcu și Daniel Drumen, au participat în activități peste 300 de elevi în locațiile Ceauru, Cornești și Bălești și 20 de cadre didactice. S-a remarcat participarea și sprijinul pentru proiect din partea Primăriei și Consiliului Local Bălești-primarul Mădălin Ungureanu și viceprimarul Constantin Mălăescu.

Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș”, a declarat pentru revista GRAIUL APELOR: ”Activitățile au demarat luni, 28 noiembrie 2016, cu un simpozion despre semnificația zilei de 1 decembrie 1918 în care elevii au putut  vedea imagini de arhivă din vremea respectivă și au putut afla informații relevante despre eveniment prin comunicări prezentate de profesorii Dorel Șorop, Cornel Șomîcu și Ion Elena. Marți, 29 noiembrie 2016, a urmat o sesiune de comunicări urmată de un concurs de cultură generală pe tematica evenimentului. De Ziua Națională s-au depus coroane la monumentele eroilor din comună, alături de autoritățile locale, iar apoi elevi de la Ceauru și Cornești au mers la Hobița și Tismana, o excursie oferită de Consiliul Local Bălești.”

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s