Reprezentantele Băleștiului, locul II la Concursul Județean ”Dragobetele-Zeul iubirii la români”

d-1

 

dsc00071În avanpremiera tradiționalei sărbători a Dragobetelui, Școala Gimnazială Corobăi-Dragotești a organizat  manifestarea ”DRAGOBETELE-Zeul iubirii la români”. A fost o adevărată sărbătoare a tradițiilor, obiceiurilor și portului popular, meritul incontestabil al culegerii și valorificării tradițiilor locale revenind neobositei profesoare de istorie Angelica Necșulea și colegilor domniei sale. Și-au dat mâna o serie de școli de la Dragotești, Slivilești, Valea Mânăstirii și Motru, la Bălești, Bălănești, Ciuperceni,  Târgu-Jiu ș.a. Trebuie remarcat sprijinul venit din partea Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu”, care prin specialiștii proprii-dr. Albinel Firescu-și invitați-prof. Cornel Bălosu, şeful Secţiei de Etnografie a Muzeului Olteniei, au asigurat suportul științific unei manifestări de asemenea anvergură.

 

Aflat la prima ediție, Simpozionul Județean ”Dragobetele-Zeul iubirii la români” a fost organizat de Școala Gimnazială Corobăi-Dragotești în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Casa Corpului Didactic Gorj, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Asociația ȘCOALA GORJEANĂ, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”-filiala Gorj, Asociația ”Tinerețea Gorjului”.

Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești a avut două reprezentante în concurs-Cristina BOB și Andreea ȘTEFĂNOIU-care s-au clasat pe locul II din 14 școli, o comportare meritorie mai ales că a fost vorba de cântece culese și interpretate. Ambele eleve studiază și în cadrul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s