Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” în proiectul ”Școala sigurantei Tedi”

 

 

dsc00019 dsc00004 dsc00007 dsc00009 dsc00010

Elevii de clasa I de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș”, clasă coordonată de doamna învățătoare Lorelai Popescu, participă la Proiectul Național ”Școala siguranței”. Activitățile sunt în desfășurare.

Școala siguranței Tedi, un proiect în urma căruia cei mici vor dobândi multe informații utile pentru siguranța lor. În campania din anul școlar 2016-2017 s-au înscris 935 de şcoli, însumând un total de 32.264 elevi de clasa I, cu 7% mai mulți decât în primul an (2015-2016), când au participat 645 de şcoli, însumând un total de 30.023 elevi de clasa I.

Tedi desfășoară, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi cu Poliţia Română, programul Şcoala siguranţei, adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu. Programul se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar 2016-2017. Scopul programului îl reprezintă informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Tedi asigură gratuit suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Programul furnizează informații care se pliază pe modul de a fi și de a învăța al copilului de clasa I. Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc.

„Siguranţa copiilor este  o prioritate pentru Poliţia Română, sens în care acordăm o atenţie deosebită activităţilor informativ-preventive derulate în şcoli. Considerăm că prevenirea criminalităţii în rândul minorilor trebuie făcută în sistem integrat, prin colaborarea dintre şcoală-familie-poliţie, cu sprijinul societăţii civile şi al mediului privat. În acest context, apreciem ca salutară dezvoltarea programului Şcoala siguranţei la nivel naţional şi suntem convinşi că împreună cu iniţiatorii programului şi cu partenerii noştri vom reuşi să aducem un plus de siguranţă copiilor” – Subcomisar Florentina Cenja, coordonator al proiectului din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s