PREGĂTIRI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”ANTONIE MOGOȘ” PENTRU REDESCHIDEREA ACTIVITĂȚII

Începând cu data de 2 iunie 2020, ora 9.00, se reia activitatea cu elevii veniți la școală. Va continua pentru încă două săptămâni și activitatea în online pentru toți ceilalți elevi și preșcolari.

Elevii de clasa a VIII-a au fost programați la școlile lor după cum urmează:

 

Grupa Nume și prenume elev
Grupa 1

Ceauru

TĂTARU ANDREI LEONARD

STERIAN MARIO CONSTANTIN

BALDOVIN VICTOR CATALIN

POPESCU ADRIAN CĂLIN

GURAN DIANA ALEXANDRA

FERARU OVIDIU NICOLAE

CIUHU CONSTANTIN GABRIEL

BĂLĂCESCU MĂDĂLINA GABRIELA

MARINOIU ELENA GABRIELA

Grupa 2

Ceauru

URSU MARIA NADIA

PĂUNA ALINA DANIELA

VOICU ALEXANDRU MARCEL

ȘTEFĂNOIU ANDREEA MARIA

POPESCU ANDREI GRIGORE

MILCULESCU RAUL CONSTANTIN

DRAGOMIR GABRIEL ADRIAN

BĂLUȚĂ ALINA NICOLETA

STRICĂFER EUGEN CRISTIAN

Grupa 1

Bălești

STROE ANDREEA ELENA

STANCIU MARIA DIANA

PÎRVU MARIA ROXANA

GRECU ANA MARIA ANDRADA

BARNA MIRUNA DANIELA

ALBEANU ALEXIA MARIA

Grupa 2

Bălești

TUDORESCU CONSTANTIN NICOLAE

ȘENDROIU INA FLORENTINA

UDRIȘTIOIU IONUȚ ALEXANDRU

POROJNICU GEORGE ALEXANDRU

GÂRJOABĂ MARINELA GEORGIANA

UDRIȘTIOIU IULIA VALENTINA

Grupa 1

Cornești

FOTĂU MIANA ADRIANA

MÎRŞU BIANCA ELENA

DUŢAN VALI ADRIAN

EFTENIE SORINA GABRIELA

GIUGELEA LUIZA ANA MARIA

DINOIU MONICA VALENTINA

OPREA ALESIA DENISA

DEACONESCU VASILICA ANDRADA AURELIA

CĂLINOIU FLORIN CONSTANTIN

 

Pentru a ne desfășura activitatea în condiții bune trebuie să ținem cont de următoarele aspecte:

 

 • la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37°C) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților.
 • în situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament.
 • participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora (persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani).
 • elevii prevăzuți la literele b) și c) vor beneficia de o formă de pregătire alternativă (online sau prin asigurarea de resurse educaționale).
 • parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.
 • elevii vor fi însoțiți de către cadrul didactic de la accesul în unitatea de învățământ până în sala de clasă și apoi, după finalizarea activităților, vor fi conduși până la ieșire.
 • la intrarea în unitatea de învățământ vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc).
 • în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.
 • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă și alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.
 • unitatea de învățământ asigură săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate permanent.
 • elevii, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta masca de protecție pe toată durata activităților și își vor igieniza regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau săpun.
 • coridoarele, cancelaria, grupurile sanitare și sălile de clasă (mobilier și pardoseală) vor fi dezinfectate regulat cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, în mod obligatoriu între schimburi (dacă este cazul) și la finalizarea programului.
 • în sălile de clasă, activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, situați la cca 2 metri distanță unul de altul, care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților din unitatea de învățământ.
 • în perioada 2-12 iunie, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de 3 ore pentru elevii de liceu și de 2 ore pentru elevii de gimnaziu.
 • în situația unităților de învățământ care vor realiza activitățile de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de două ore pentru dezinfectarea/igienizarea cu substanțe biocide și aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră.
 • în perioada desfășurării activităților de pregătire, pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic.
 • grupele de elevi vor păstra aceeași sală de clasă pe toată perioada desfășurării activităților.
 • colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate, semnalizate corespunzător, amenajate în unitatea de învățământ.
 • la sfârșitul activităților, elevii vor primi câte o mască nouă pentru deplasarea către domiciliu.

Unitățile de învățământ, în colaborare cu autoritățile publice locale, pot lua și alte măsuri suplimentare pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 (instalarea de tuneluri de dezinfecție, lavoare suplimentare pentru spălarea mâinilor, măsuri privind siguranța elevilor pe traseul de la unitatea de învățământ la domiciliu și retur etc.), se precizează în document.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s